Kampanyalar

Yatırımda Altın Çağı Başlıyor

Altın'la birikim yapmaktan vazgeçmeyenlere...

Her geçen gün, yeni yatırım alternatifleri beğeninize sunulmasına karşın, birikimlerinizi altın ile yapmaktan vazgeçemiyorsunuz. Likite dönüştürmenin kolay olduğu, bozma maliyetinin olmadığı, fiyatlarını hergün kolaylıkla izleyebileceğiniz ve dünya piyasalarındaki altın fiyatlarını birebir yansıtan bir fon ile altın'a yatırım yapmak artık daha kolay...

Akbank B Tipi Altın Fonu, altın başta olmak üzere kıymetli madenlere dayalı yatırımlar ile gelecekte istikrarlı ve sürekli gelir akımlarının yaratılmasını hedefler. Fon'un karşılaştırma ölçütü olan (%100) IAB ALTIN ENDEKSİ * (USD TCMB SATIS) sayesinde, yatırımcılar altın ve döviz piyasalarındaki gelişmeleri yakından izleyebilir.

Fonun risk ve getirisini belirleyen faktörler Altın fiyatları ve USD/TL kurudur. Bu nedenle fonun fiyatını İstanbul Altın Borsasındaki Altın fiyatları ve USD/TL kuru etkilemektedir.

Fonun Özellikleri

Altın fonu olması nedeniyle portföyünün minimum 51%'ini altın ve altına bağlı menkul kıymetlere yatırmaktadır.

Fon portföyündeki Altın oranı minimum 70%, maksimum 100% olabilir.

Altın getirisini kazanmak isteyen yatırımcılar için uygundur.

Fon fiyatı TL olarak açıklanmaktadır. Bundan dolayı karşılaştırma ölçütü, IAB Altın Endeksi'nin TCMB Dolar kuruyla çarpımı ile oluşturulmaktadır.

Altın tüm dünyada "güvenli liman" olarak adlandırılmakta ve ekonomik çalkantı dönemlerinde yoğunlukla tercih edilmektedir. Buna ek olarak, son bir kaç yılda, emtialara olan yoğun ilgi, altını sadece "güvenli liman" olarak kullanılan bir enstrüman olmaktan çıkarmıştır.

Yatırımı fiziki altın alarak yapmak yerine fon ile yapmanın güvenlik, likite dönüştürme, günlük takip edebilme gibi ciddi avantajları bulunmaktadır.

Alım ve satım talimatları 1.000 pay ve katları olarak gerçekleştirilir.

Neden Fiziksel Altın Alımı Yerine Altın Fonu'nu tercih etmeliyim?

Geleneksel altın yatırım araçlarında, yüksek fiyat aralıklarına neden olan işçilik giderleri gibi masraflar Akbank B Tipi Altın Fonu'nda yoktur.

Akbank'ın her kanalından anında alım ve satım talebi girebilirsiniz.

Altın saklanması için ayrıca kasa vs. maliyetine katlanmanız gerekmez.

Altınlarınız fon bünyesinde güvenle saklanır.

Akbank B Tipi Altın Fonu fiyatı günlük olarak açıklanır ve yatırımlarınızın değerini anında görüntüleyebilirsiniz.

Minimum alım pay adedi 1.000 Paydır. (Yaklaşık 15-16.TL)

İşlem Saatleri:

Akbank B Tipi Altın Fonu alım–satım talimatlarını bir çok kanaldan kolayca ve çabuk bir şekilde verebilirsiniz. Alım veya satım yaparken saat 12:00'ye kadar verdiğiniz emirlerde T+1 günü fiyatı ile T+1 gününde; 12:00'den sonra T+2 fiyatı ile T+2 gününde fon alım veya satım işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Tüm Şubelerimizden mesai saatleri içinde ya da Özgür Bankacılık kanallarımızdan 24 saat Fon alım–satım talimatında bulunulabilirsiniz.

İşlem Kanalları

Tüm Akbank Şubeleri

Akbank Bireysel İnternet Şubesi

444 25 25 Akbank Telefon Şubesi

Akbank ATM ve BTM’leri

Citibank

Millennium Bank

aracılığıyla Akbank B Tipi Altın Fonu alıp satabilirsiniz.